Τοποθεσία

Πάργα

Διαλεγμένη για κατοικία από τους ποιητές, καταπατημένη από όλους της γης τους κατακτητές, μαγεμένους όλους από την ομορφιά της και υποταγμένους στην μοίρα της. Η Πάργα βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένη πάνω σε λόφο και εκτίνεται μέχρι τα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αχέροντα, απέχει 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα,40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα και έχει απέναντι της τα νησιά των Παξών και Αντίπαξων.

Γυρίστε πίσω στο χρόνο κάνοντας μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας. Περιπλανηθείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, περπατήστε στα σκαλοπάτια από το λιμάνι της Πάργας και νιώστε ότι ζείτε και εσείς στην εποχή των δόγηδων. Απέναντι από την πόλη βρίσκεται το Νησί της Παναγιάς στο οποίο μπορείτε να θαυμάσετε και άλλα ενετικά κτίσματα αλλά και να προσκυνήσετε στην εκκλησία του νησιού.

milana-jovanov-XMQe2o5GDnQ-unsplash-min

Παραλίες

Στην Πάργα θα απολαύστε τα δροσερά καταγάλανα νερά του Ιουνίου Πελάγους και τις όμορφες αμμουδιές της κάνοντας κολύμπι, ηλιοθεραπεία ή θαλάσσια σπορ. Οι πιο γνωστές παραλίες της Πάργας είναι το Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα Δυτικά, ο Λίχνος και ο Αι.Γιαννάκης στα Ανατολικά.

krioneri parga

Κρυονέρι

valtos parga

Βάλτος 

lichnos parga

Λίχνος