Αξιοέατα

Κατά τη διάρκεια παραμονής σας στην Πάργα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα αρχαιολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

parga_kastro

Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας

Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας που σώζεται μέχρι και σήμερα κατασκευάστηκε για να προστατεύει την πόλη που ήταν εκτεθειμένη προς τη θάλασσα από τους επιδρομείς. Χτίστηκε για Τρίτη και τελευταία φορά από τους κατοίκους της με την βοήθεια των ενετών το 1792.Περιπλανηθηκε στα δρομάκια του και νιώστε να ταξιδεύετε στο χρόνο.

anthousa-kastro

Το κάστρο της Ανθούσας

Πρόκειται για φρούριο που χτίστηκε επί τουρκοκρατίας από τον Αλή Πασά για να πολιορκεί την Πάργα και διατηρείται ακόμα σε καλή κατάσταση.

monastiri-panagia-vlacherna-7

Μονή Βλαχερνών της Πάργας

H παλαιά Μονή Βλαχερνών της Πάργας επτανησιακού ρυθμού με άγνωστο έτος ίδρυσης.

Nymphaion,_Nikopolis

Αρχαία Νικόπολη

Ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό, το 31 π.Χ.. Στον αρχαιολογικό χώρο μπορείτε να δείτε το Ωδείο, το ρωμαϊκό θέατρο, τις Βόρειες Θέρμες καθώς και το μνημείο του έγινε ύστερα από εντολή του Οκταβιανού και αφιερώθηκε στον Άκτιο Απόλλωνα, στον πολεμικό Άρη και στον Ποσειδώνα.

Piges_acheronta

Πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή

Οι πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή (όπου κατά τη μυθολογία βρίσκονταν οι πύλες του Άδη) και την περίφημη χαράδρα της Σκάλας της Τζαβέλλαινας

nekromanteio.preveza

Το αρχαίο Νεκρομαντείο

Το αρχαίο Νεκρομαντείο που βρίσκεται στις όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών. Εκεί οι επισκέπτες ύστερα από κατάλληλη ιεροτελεστία επικοινωνούσαν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

rafting-arachthos-1920x1080

Eκβολές Αχέροντα

Οι εκβολές του Αχέροντα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις του καγιάκ, του κανό, αλλά και της φύσης.

SAM_0836

O Βράχος του Ζαλόγγου

Ο βράχος του Ζαλόγγου με το μνημείο για τις ηρωικές Σουλιώτισσες που το 1803 για να μην πέσουν στα χέρια των εχθρών, αφού πέταξαν πρώτα τα παιδιά τους από το βράχο στη συνέχεια έπεσαν και οι ίδιες.