Η Πάργα - Ξενοδοχείο "Παράδεισος" Πάργα

ΠΑΡΓΑ

 «Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Η Πάργα είναι μια παραθαλάσσια ειδυλλιακή κωμόπολη με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά μεταξύ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας ενώ απέναντι της βρίσκονται τα όμορφα νησάκια των Παξών και των Αντίπαξων.

 

Κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες των αιωνόβιων ελαιώνων και στις παρυφές του ενετικού της κάστρου επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική  συνδυάζει τέλεια βουνό, πράσινο και θάλασσα.

Κοσμοπολίτικη, γραφική και πολύχρωμη, με παραδοσιακό οικισμό (παλιά πόλη) εξαιρετικής ομορφιάς αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής.

 

Το ιστορικό ενετικό κάστρο, το γραφικό λιμάνι, το νησάκι της Παναγίας, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου πολιούχου της Πάργας και το εκκλησιαστικό μουσείο στο κέντρο της πόλης, η παλιά πόλη με τα γραφικά στενάκια τα μαγαζάκια και τα πολύχρωμα λουλούδια, τα δεκάδες εκκλησάκια μέσα στην πόλη αλλά και στους ελαιώνες, το μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας πάνω από την παραλία του βάλτου, το κάστρο του αλή πασά ο νερόμυλος και ο καταρράκτης 3 χλμ περίπου από την πόλη της Πάργας είναι κάποια από τα σημαντικά αξιοθέατα  της.

 
 
 
PARGA

Εντός της πόλης βρίσκεται η παραλία Κρυονέρι η οποία αντικρίζει το νησάκι της Παναγίας ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένας μεγάλος βράχος που οι ντόπιοι ονομάζουν σκόρδα. Σε μικρή απόσταση από το Κρυονέρι βρίσκεται το πίσω Κρυονέρι μια μικρή παραλία που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους, και οι δυο με τα υπέροχα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου και με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος όπως και όλες οι παραλίες της περιοχής, σε μικρή απόσταση από την Πάργα βρίσκεται η παραλία του βάλτου η μεγαλύτερη και πιο κοσμοπολίτικη, ξεκινώντας  πίσω από το κάστρο και φτάνοντας μέχρι το λιμανάκι όπου θα βρείτε άμμο, χαλίκι ή βότσαλο, μια παραλία για όλα τα γούστα με θαλάσσια σπορ, beach bar και διάφορες δραστηριότητες. Στα 3 χλμ βρίσκεται η παραλία Λύχνος με τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά και στα 6 χλμ η παραλία του Αϊ Γιαννάκη ίσως μια από τις λίγες παραλίες στην περιοχή που δεν είναι οργανωμένη.

 

 

Προς την άλλη κατεύθυνση μετά την Ανθούσα και την Αγιά (χωριά κοντά στην Πάργα) στα 10 χλμ βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Σαρακίνικο.

 

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ακτογραμμή με πολλές παραλίες βορειότερα έως τα Σύβοτα και νοτιότερα έως την Πρέβεζα και κάποιες από αυτές αξίζει πραγματικά να τις επισκεφτείτε.

 

 

Ανάμεσα στα μαγευτικά τοπία της περιοχής λίγα χλμ από την Πάργα βρίσκονται τα γραφικά χωριά Ανθούσα, Τρίκορφο, Αγιά και Αγία Κυριακή.

 

 

Η περιοχή προσφέρεται και για πεζοπορίες στα μονοπάτια ανάμεσα στους ελαιώνες με υπέροχη θέα.

 

 

Σε απόσταση 15 χλμ βρίσκεται το νεκρομαντείο το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού αποτελούσαν τις πύλες του Άδη.

 

 

Λίγα χλμ μετά θα βρείτε και το ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου.

 

 

Στα 20 χλμ από την Πάργα είναι οι πηγές του Αχέροντα στο χωριό Γλυκή και στους πρόποδες του ιστορικού Σουλίου ένας πανέμορφος προορισμός για εκδρομή από την Πάργα με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

Βορειότερα στα 30 χλμ βρίσκονται τα Σύβοτα όπου στη διαδρομή μέχρι να φτάσετε θα βρείτε πολλές υπέροχες αλλά και διαφορετικές μεταξύ τους παραλίες.

 

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά ημερήσιες εκδρομές για Παξούς και Αντίπαξους αλλά και για διάφορους άλλους προορισμούς.

θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη για την μαγευτική Πάργα και την περιοχή.

 

 

Κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν  διάφορα πολιτιστικά δρώμενα όπως το καρναβάλι της Πάργας μια γιορτή που διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών Πάργας την

Κυριακή της μεγάλης αποκριάς. Η γιορτή του Αϊ Γιάννη του λαμπαδιάρη παραμονή του Αϊ Γιαννιού 23/6 και διάφορες άλλες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη γιορτή του 15 Αύγουστου.

 

 

Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής.

 
 
 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ

 • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΚΤΙΟ (ΠΡΕΒΕΖΑ) 67χλμ
 • ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 4 χλμ
 • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 99χλμ
 • ΑΘΗΝΑ 410χλμ
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 344χλμ
 • ΓΛΥΚΗ (ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ) 27χλμ
 • ΣΟΥΛΙ ΣΥΒΟΤΑ 27χλμ
 • ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ 19χλμ
 • ΖΑΛΟΓΓΟ 32χλμ
 • ΑΝΘΟΥΣΑ 3χλμ
 • ΑΓΙΑ 6χλμ
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΥΧΝΟΣ 2,5χλμ
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 7χλμ
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ 10χλμ
ΠΑΡΓΑ
Parga_Ditoras_18-copy Parga_Ditoras_6-copy Parga_Ditoras_14-copy Parga_Ditoras_9-copy Parga_Ditoras_26-copy Parga_Ditoras_12-copy Parga_Ditoras_27-copy Parga_Ditoras_24-copy Parga_Ditoras_13-copy Parga_Ditoras_11-copy
espa_banner